Aszalt paradicsomos, bazsalikomos teljes kiőrlésű tönkölybúza zsemle 1. |
... alapvetően, ha ebédről van szó, főtt étel párti vagyok, de néha, ha éppen úgy adódik le-lecsusszan egy szendvics is. Sokféle zsemlét sütöttem már életemben, de ezt az aszalt paradicsomos, bazsalikomos ízesítésűt még nem sikerült űberelnem... Füstölt sonkával, sajttal, zöldségekkel megpakolva...hmmm... :-)
Hozzávalók:
7 darabhoz
- kb. 2-2,2 dl tej
- 1 ek almaecet
- 1 tk. méz
- 30 g olívaolaj az aszalt paradicsom olajából
- 6-7 db fűszeres olajban eltett aszalt paradicsom, felkockázva
- kisebb csokor friss bazsalikom, felaprítva
- 350 g tk. tönkölybúza liszt
- 2 ek. búzakorpa
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk. só
Aszalt paradicsomos, bazsalikomos teljes kiőrlésű tönkölybúza zsemle 2. |
Elkészítése:
A fenti sorrendben a hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe pakoltam. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsoltam. Ha a tészta megkelt, a géppel 5 perc alatt átdolgoztattam. 7 zsemlét formáztam, ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Langyos helyen keltek a duplájára. Lepermeteztem őket vízzel, és mentek a 200°C-ra előmelegített gőzös sütőbe nagyjából 20 percre. Langyosan már felvágható...
Remekül hangzik! :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. És a tetejével csinálsz valamit, vagy magától lesz ilyen rusztikus? Orsi
VálaszTörlésOrsi! Keresztben bemetszettem a tetejét. Kösziii! :-D
VálaszTörlés