Citromos fügelekvár nyírfacukorral... |
... a füge gyermekkorom mumusai közé tartozott 3 évvel ezelőttig. Azóta majd megőrülök érte. Salátában, sajtban sütve, süteménybe csempészve, lekvárnak befőzve...minden formában jöhet.
Hozzávalók:
- 1,2 kg érett füge
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 7 ek.nyírfacukor
- 1 csomag 3:1 dzsemfix vagy agar agar a paleosoknak*
Elkészítése:
A fügét megmostam, leturmixoltam. Citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítettem. A gyümölcsöt 3/4-ig puhára főztem, ekkor hozzáadtam a nyírfacukrot. Addig főztem, míg a cukor teljesen el nem olvadt, a lekvár egy kicsit be nem sűrűsödött. Belekevertem a dzsemfixet / agar agart, majd néhány percig bugyogva főztem. Sterilizált üvegbe töltve, száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése