Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 1., szombat

Lecsós csirkemáj árpagyönggyel...

Lecsós csirkemáj árpagyönggyel...



... hűűű, 45 bejegyzés augusztusban. Azt hiszem ez a blog történetében rekord. :-D Van egy rossz hírem, jövő héttől visszatérek a régi kerékvágásba, a Zalaegerszegre való utazgatásba, úgyhogy előreláthatólag az őszi hónapokban kevesebb időm lesz a főzőcskézésre, sütögetésre, de azért majd igyekszem...



Szeptemberi kezdésnek hoztam egy gyors lecsót, ezúttal csirkemájjal...


... a hozzám hasonló, belsőségeket is szerető lecsórajongók tutira bírni fogják! :-))



Hozzávalók:


  • 2 nagy hagyma, felaprítva
  • 500 g csirkemás (szív nélkül), felkockázva
  • 5 nagyobb paradicsom, felkockázva
  • 6-7 nagyobb paprika, felcsíkozva
  • 0,5 dl fehérbor
  • 200 g gersli
  • pirospaprika, só, frissen őrölt fekete bors
  • olaj


Elkészítése:


A hagymát olajon megpirítom, megszórom pirospaprikával. Rádobtam a csirkemájat, pár percig pirítottam. Hozzáadtam a paradicsomot, pár perc elteltével a paprikát is. Felöntöm a fehérborral. Sózom, borsozom, majd néhány percet fedő alatt párolom. Beleöntöm a gerslit, és a lecsót addig párolom, míg a gersli roppanósra nem puhul.


Megjegyzés: A gerslit külön is megfőzhetitek egy kevés hús-, vagy zöldségalaplében.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése