Lecsós csirkemáj árpagyönggyel... |
... hűűű, 45 bejegyzés augusztusban. Azt hiszem ez a blog történetében rekord. :-D Van egy rossz hírem, jövő héttől visszatérek a régi kerékvágásba, a Zalaegerszegre való utazgatásba, úgyhogy előreláthatólag az őszi hónapokban kevesebb időm lesz a főzőcskézésre, sütögetésre, de azért majd igyekszem...
Szeptemberi kezdésnek hoztam egy gyors lecsót, ezúttal csirkemájjal...
... a hozzám hasonló, belsőségeket is szerető lecsórajongók tutira bírni fogják! :-))
Hozzávalók:
- 2 nagy hagyma, felaprítva
- 500 g csirkemás (szív nélkül), felkockázva
- 5 nagyobb paradicsom, felkockázva
- 6-7 nagyobb paprika, felcsíkozva
- 0,5 dl fehérbor
- 200 g gersli
- pirospaprika, só, frissen őrölt fekete bors
- olaj
Elkészítése:
A hagymát olajon megpirítom, megszórom pirospaprikával. Rádobtam a csirkemájat, pár percig pirítottam. Hozzáadtam a paradicsomot, pár perc elteltével a paprikát is. Felöntöm a fehérborral. Sózom, borsozom, majd néhány percet fedő alatt párolom. Beleöntöm a gerslit, és a lecsót addig párolom, míg a gersli roppanósra nem puhul.
Megjegyzés: A gerslit külön is megfőzhetitek egy kevés hús-, vagy zöldségalaplében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése