... mert a frissen sült baguettet megunni nem lehet.
Főleg akkor, ha kacsa vagy -, libazsírral készül... :-D
Főleg akkor, ha kacsa vagy -, libazsírral készül... :-D
Hozzávalók:
- 50 dkg Graham liszt
- 5 ek. napraforgómag
- 30 g kacsazsír (lehet libazsír is)
- kb. 1,5 víz
- 1,5 kefir
- 1 ek. almaecet
- 2 tk. tengeri só
- 2,5 dkg friss élesztő
Kefires, napraforgómagos baguette kacsazsírral... |
Elkészítése:
A kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta állaga megkívánja néhány evőkanál vízet lehet még hozzá adni. A masszát átdolgozom, három részre osztom, formázom, a baguettesütő-formába teszem. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. Vízzel lepermetezem, és már mehet is a 200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20 perc kell nekik. A formában hagyom őket kihűlni.
Nosztalgia:
Nyami, nagyon jól néz ki! És nagyon jók a képek is, összeszaldt a nyál a számban!
VálaszTörlés