Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 3., hétfő

Kefíres, napraforgómagos baguette kacsazsírral...





... mert a frissen sült baguettet megunni nem lehet. 
Főleg akkor, ha kacsa vagy -, libazsírral készül... :-D



Hozzávalók:




  • 50 dkg Graham liszt
  • 5 ek. napraforgómag
  • 30 g kacsazsír (lehet libazsír is)
  • kb. 1,5 víz
  • 1,5 kefir
  • 1 ek. almaecet
  • 2 tk. tengeri só
  • 2,5 dkg friss élesztő



Kefires, napraforgómagos baguette kacsazsírral...


Elkészítése:




A kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta állaga megkívánja néhány evőkanál vízet lehet még hozzá adni. A masszát átdolgozom, három részre osztom, formázom, a baguettesütő-formába teszem. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. Vízzel lepermetezem, és már mehet is a 200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20 perc kell nekik. A formában hagyom őket kihűlni.


Nosztalgia:









1 megjegyzés:

  1. Nyami, nagyon jól néz ki! És nagyon jók a képek is, összeszaldt a nyál a számban!

    VálaszTörlés