Fusili gorgonzolás gombamártással... |
"Számomra csak az olyan utakon való haladás
létezik, melyeknek van szívük, bármely út
lehet, melynek van szíve.
Ott utazom én, és az egyetlen, aminek értelme van, az út végéig haladni. Ott utazom én, és lélegzet-visszafojtva csak nézek, nézek."
Ott utazom én, és az egyetlen, aminek értelme van, az út végéig haladni. Ott utazom én, és lélegzet-visszafojtva csak nézek, nézek."
(Don Juan Matus nagual)
Hozzávalók:
4 személyre
- 35 dkg tk. durum fusili
- 3 ek. olívaolaj
- 35 dkg erdei gomba és barna csiperke gomba (vegyesen), szeletekre vágva
- 1 zúzott fokhagymagerezd
- 25 dkg gorgonzola, összemorzsolva
- só és frissen őrölt fekete bors
- 2 ek. frissen aprított petrezselyem
Elkészítése:
Nagy fazékban sós vizet forralunk, és a tésztát 8-10 perc alatt éppen csak puhára főzzük (al dente). Közben nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük a gombát, és kis lángon, időnként megkeverve, 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még 2 percig sütjük. Belekeverjük a tejszínt, felforraljuk, és még 1 percig főzzük. Kis lángra tesszük, és belekeverjük a gorgonzolát. A mártás már nem forrhat fel. Sóval, borssal ízesítjük, és levesszük a tűzről. A tésztát leszűrjük, és belekeverjük a gombamártásba. Petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Forrás: Szakácskönyvtár: Olasz konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése