Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 5., szerda

Szicíliai pácolt olívabogyók...





... az olívabogyók minél tovább állnak a pácban, annál erőteljesebb lesz az ízük, de közvetlenül az elkészítés után is nagyszerűek. Érlelt húsokhoz ajánlom...



Hozzávalók:



  • 40 dkg sós lében eltett, zöld olívabogyó
  • 2 ek. friss kapor, finomra aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma megtisztítva és összezúzva
  • 15 friss mentalevél
  • tengeri só
  • 10 dkg szárzeller, felaprítva
  • 1 dl. extra szűz olívaolaj
  • 0,5 dl fehérborecet
  • ízlés szerint szárított csilipaprika vagy fél friss, felaprítva



Elkészítése:


Az olívabogyókat lecsepegtetjük, egy erős műanyag zacskóba tesszük, majd lazán megkötve lezárjuk. A bogyókat egy sodrófával könnyedén összenyomjuk, azután egy tálba töltjük. Az olívabogyókat a kaporral, a mentával, a fokhagymával és a szárzellerrel üvegbe tesszük. Az olajat az ecettel összekeverjük, csilivel és sóval ízesítjük, majd az olívabogyóra öntjük. Az üveget lezárjuk, hűtőben legalább 3 napig érni hagyjuk. Ropogós baguettel tálaljuk.


Ihlet: 500 mediterrán étel

2 megjegyzés: