... az olívabogyók minél tovább állnak a pácban, annál erőteljesebb lesz az ízük, de közvetlenül az elkészítés után is nagyszerűek. Érlelt húsokhoz ajánlom...
Hozzávalók:
- 40 dkg sós lében eltett, zöld olívabogyó
- 2 ek. friss kapor, finomra aprítva
- 4 gerezd fokhagyma megtisztítva és összezúzva
- 15 friss mentalevél
- tengeri só
- 10 dkg szárzeller, felaprítva
- 1 dl. extra szűz olívaolaj
- 0,5 dl fehérborecet
- ízlés szerint szárított csilipaprika vagy fél friss, felaprítva
Elkészítése:
Az olívabogyókat lecsepegtetjük, egy erős műanyag zacskóba tesszük, majd lazán megkötve lezárjuk. A bogyókat egy sodrófával könnyedén összenyomjuk, azután egy tálba töltjük. Az olívabogyókat a kaporral, a mentával, a fokhagymával és a szárzellerrel üvegbe tesszük. Az olajat az ecettel összekeverjük, csilivel és sóval ízesítjük, majd az olívabogyóra öntjük. Az üveget lezárjuk, hűtőben legalább 3 napig érni hagyjuk. Ropogós baguettel tálaljuk.
Ihlet: 500 mediterrán étel
Hát ez nagyon tetszik nekem, ki is fogom próbálni:) Az üzletben vásárolt olajbogyó jó hozzá?
VálaszTörlésNaná! :-)
Törlés