Sajtos, szezámmagos teljes kiőrlésű rúd 1. |
... ami nem más, mint a családunk kedvenc sajtos rúdja reformosítva. Uzsonnára vagy tízóraira ajánlom egy-két szem gyümölccsel kiegészítve! Nagyon puha, omlós! :-D
Hozzávalók:
- 200 g Graham liszt
- 200 g zabpehelyliszt
- 30 dkg vaj vagy margarin
- 1 kk. sütőpor
- 1 ek. só
- 6 ek. szezámmag + a szóráshoz
- 25 dkg reszelt sajt
- 5-6 ek. tejföl
- 1 egész tojás a kenéshez
Sajtos, szezámmagos teljes kiőrlésű rúd 2. |
Elkészítése:
A a sütőporral, a sóval és a szezámmaggal elkevert liszteket a margarinnal elmorzsoltam, a sajt felét a tésztába tettem és a tejföllel összedolgoztam. Ha a tészta megkívánja, még 1 ek. tejfölt tegyünk bele. Pihentetés nélkül kinyújtottam, kb. 1,5 cm vajtagra. Derelyevágóval kb. 1,5 cm széles, 7-8 cm hosszú csíkokra vágtam. A tetejüket megkentem felvert tojással, megszórtam a maradék sajttal, szezámmaggal. 180°C-on kb. 15-20 perc alatt sülnek meg. Légmentesen záródó dobozban sokáig eláll.
Szia Mézigörl! Az lenne a kérdésem, hogy már én is paleózom, néha eszem zabpehelylisztet, de sima lisztet már egyáltalán nem. Ebben a receptben mivel helyettesítenéd a Graham lisztet? Tejföl helyett gondolom lehet beletenni kókusztejszínt, de mivel csinálnád a zabliszt mellett, hogy ne kelljen bele tojás? Van erre valami mód szerinted? :-) Előre is köszi a választ! Tündi
VálaszTörlésTündi, én inkább ezt készíteném el. A fenti receptben sok a nem paleo alapanyag, nem is tudom hirtelen mivel lehetne őket helyettesíteni. Ez a recept viszont biztosan sikerülni fog: http://mezesfinomsagok.blogspot.hu/2013/11/paleo-ropi.html
VálaszTörlés