Mediterrán kenyér... |
... aszalt paradicsommal és fekete olajbogyóval.
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 1 tk. méz
- 1 ek. almaecet
- 1 dl olívaolaj (az aszalt paradicsom olajából)
- 350 g Graham liszt
- 100 g tk. tönkölybúza liszt
- 50 g rozsliszt
- 2 ek. búzakorpa
- 3 dkg friss élesztő
- 30 szem fekete olajbogyó, félbe vágva
- 15 szelet aszalt paradicsom, felnegyedelve
- 2 ág friss kakukkfű
- 3 ág friss rozmaring
- 1 kk. frissen őrölt bors
- 1 ek. tengeri só
Elkészítése:
A
kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat
teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta
állaga megkívánja vizet vagy lisztet lehet még hozzá adni. A masszát
átdolgozom, formázom, sütőpapírral kibélelt jénai tálba teszem.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. A tetejét meghintem
liszttel, a tálat sütőzacskóba rakom, a száját bekötöm, és már mehet is a
200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20-25 perc kell neki. A
formában hagyom a kenyeret kihűlni.
Orsi!Ez is szuper!!!
VálaszTörlésKösziii! :-)
VálaszTörlés