... a mézédes füge a pikáns, érett sajttal különleges előétel. Mindenkinek, aki eddig kóstolta tátva maradt a szája. Száraz, félszáraz fehérborral és egy vastag szelet teljes kiőrlésű rozsos kenyérrel szoktam kínálni, hogy lehessen a meleg, olvadt sajtot tunkolni. Próbáljátok ki! Isteni! Garantálom! :-)
Hozzávalók:
személyenként:
- 2 friss füge
- 15-20 dkg camembert sajt
- 2-3 szem dió, durvára vágva
- 1 gerezd fokhagyma, felszeletelve
- olívaolaj
- 1 kk. méz
Elkészítése:
Egy nagyobb méretű szuflé formát kiolajozok, ebbe halmozom a dióval és a fokhagymával felváltva a sajtot. Sózom, borsozom. A tetejére teszem a félbe vágott fügét, rácsorgatom a mézet, és 200°C-on nagyjából 20 perc alatt megsütöm. Melegen tálalom.
Megjegyzés: kéksajttal, kemény érett, angol típusú sajtokkal is készíthetitek!
Forrás: Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek - zsidó konyha itt és most
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése