Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 9., vasárnap

Camembertben sült füge...




... a mézédes füge a pikáns, érett sajttal különleges előétel. Mindenkinek, aki eddig kóstolta tátva maradt a szája. Száraz, félszáraz fehérborral és egy vastag szelet teljes kiőrlésű rozsos kenyérrel szoktam kínálni, hogy lehessen a meleg, olvadt sajtot tunkolni. Próbáljátok ki! Isteni! Garantálom! :-)  



Hozzávalók:



személyenként:


  • 2 friss füge
  • 15-20 dkg camembert sajt
  • 2-3 szem dió, durvára vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, felszeletelve
  • olívaolaj
  • 1 kk. méz



Elkészítése:


Egy nagyobb méretű szuflé formát kiolajozok, ebbe halmozom a dióval és a fokhagymával felváltva a sajtot. Sózom, borsozom. A tetejére teszem a félbe vágott fügét, rácsorgatom a mézet, és 200°C-on nagyjából 20 perc alatt megsütöm. Melegen tálalom.



Megjegyzés: kéksajttal, kemény érett, angol típusú sajtokkal is készíthetitek!

Forrás: Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek - zsidó konyha itt és most


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése