Paleo dióhabos pite 1. |
... akik ismernek, tudják, hogy "őrültegynőszemély" vagyok, ha
egyszer valamit a fejembe veszek...
... ezúttal a nagymamám dióhabos pitéje nem hagyott nyugodni.
... muszáj volt elkészítenem.
... íme a nagymamám dióhabos pitéje paleora hangolva.
Paleo dióhabos pite 2. |
300 g finomra őrölt mandulát összegyúrok 3 M-es méretű tojással,
nagy csipet Himalája sóval, 2 tk. mindenmentes sütőporral, nagy
csipet szódabikarbónával és 1 ek. kacsazsírral. Fél órára hűtőbe teszem.
Két sütőpapír között 4-5 mm vékonyra nyújtom. A felső réteg sütőpapírt
lehúzom, arra nem lesz szükség. 6 tojást szétválasztok, a fehérjét
kemény habbá verem. A tojások sárgáját 6 ek. nyírfacukorral fehéredésig
keverem, majd hozzádolgozom 1 tk. őrölt fahéjat, fél citrom reszelt héját
és 25 dkg finomra darált diót. Belekeverek 1-2 ek. tojásfehérje habot,
majd, óvatosan a többit is. A tésztám tetejét alaposan megkenem rummal kikevert
sárgabaracklekvárral. Erre simítom a dióhabot. 180°C-ra előmelegített sütőben
kb. 30 percig sütöm. Teljesen kihűtöm, majd szeletelem.
Kedves Mézigörl!
VálaszTörlésSzuper a recept!Arra lennék kíváncsi, hogy elkészíthetem-e a tésztát is dióval a mandula helyett?Nem lesz akkor túl tömény dió íze esetleg?Köszönöm előre is a választ!
Szép napot! B
... szerintem tömény lesz csak dióval elkészítve.
VálaszTörlés