Granola gluténmentesen... |
... régen nagy müzli rajongó voltam, mostanában
nagyon ritkán - havonta kb. egyszer-kétszer - fogyasztom,
ha megunom a sós reggeliket, és éppen nincs időm
palacsintát vagy császármorzsát sütni.
200 g kókuszreszeléket összekeverek 100 g török mogyoróval, 100 g dióval,
100 g mandulával, 100 g dióval, 3-4 ek. szezámmaggal, 3-4 ek. lenmaggal,
50 g tökmaggal, 50 g napraforgómaggal, 3-4 ek. mákkal,
50 g csemege mazsolával, 50 g apróra vágott aszalt szilvával, 1 ek. őrölt fahéjjal,
1 tk. őrölt kardamommal, 1 kk. Himalája sóval, 1 dl kókuszolajjal
és ízlés szerinti mézzel (0,5 dl).
A keveréket sütőpapíros tepsibe simítom,
és 150°C-ra előmelegített sütőben
- néhányszor átkeverve - addig sütöm, míg meg nem pirul.
Ha kihűlt, jól záródó müzlis dobozba teszem.
... mandulatejjel és friss gyümölcsökkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése