Csokoládés körtetorta 1. |
... azaz újra itt a körteszezon.
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 50 g zabliszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 5 dkg 60%-os étcsokoládé, durvára vágva
- 3 egész tojás
- nagy csipet só
- 150 g kefir
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl tej
- 2 közepes méretű körte
- egy marék dió, durvára vágva
- 100 g nyírfacukor
Csokoládés körtetorta 2. |
Elkészítése:
A liszteket összekeverem a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a kakaóporral. A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzácsorgatom az olajat, tovább keverem. Belevegyítem a kefírt, a tejet, majd a száraz hozzávalókat és a durvára vágott csokoládét. A körtét megmosom, kimagozom, vékonyan felszeletelem. A tésztát 26 cm-es szilikon piteformába töltöm. A körteszeleteket elrendezem a tetején. Megszórom a durvára vágott dióval. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kihűlt, szeletelem, olvasztott csokoládéval díszítve tálalom.
Körte helyett más gyümölccsel is elkészíthetitek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése