Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 5., péntek

Szilvalekváros, fahéjas palacsinta...

Szilvalekváros, fahéjas palacsinta...




...annyira szeretjük ezt a palacsintát, 
hogy még este 10-kor is képes vagyok a tésztát kikeverni és megsütni. 
Szilvalekvárral megkenve, őrölt fahéjjal, esetleg pirított, darált dióval megszórva...
képtelenek vagyunk neki ellenállni! :-DD




Hozzávalók:




  • 55 g fehér tönkölybúza liszt
  • 55 g tk. tönkölybúza liszt
  • 60 g zabliszt
  • 1/4 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 3 nagyobb méretű tojás
  • 3,5 dl tej


a töltelékhez:


  • házi szilvalekvár(cukor nélkül elkészítve)
  • őrölt fahéj
  • pirított, darált dió (opcionális)




A 14 éves Boniface mindig lelkesen segít a gazdinak fényképezni...



Elkészítése:


A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tésztából merőkanálnyi adagokat veszünk, és kiolajozott serpenyőben - a szokásos módon - közepesen vastag palacsintákat sütünk. A palacsintákat megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk őrölt fahéjjal. Felcsavarjuk, és még melegen, gyorsan megesszük...



Egészséges és finom! :-)



1 megjegyzés:

  1. Mi is imádjuk a palacsintát, de csak ritkán merek készíteni, mert számolatlanul esszük!! :)) Most ezeket a tányéron elfogadnám! :)

    Olvastam, hogy abbahagyod az írást, sajnálom nagyon, remélem azért elérhető lesz az oldalad, hogy lehessen próbálgatni a receptjeidet.
    Remélem, új és jó dolgok várnak rád, a vizsgáidhoz sok sikert a költözéshez türelmet kívánok! Puszi! :)

    VálaszTörlés