Szilvalekváros, fahéjas palacsinta... |
...annyira szeretjük ezt a palacsintát,
hogy még este 10-kor is képes vagyok a tésztát kikeverni és megsütni.
Szilvalekvárral megkenve, őrölt fahéjjal, esetleg pirított, darált dióval megszórva...
képtelenek vagyunk neki ellenállni! :-DD
hogy még este 10-kor is képes vagyok a tésztát kikeverni és megsütni.
Szilvalekvárral megkenve, őrölt fahéjjal, esetleg pirított, darált dióval megszórva...
képtelenek vagyunk neki ellenállni! :-DD
Hozzávalók:
- 55 g fehér tönkölybúza liszt
- 55 g tk. tönkölybúza liszt
- 60 g zabliszt
- 1/4 tk. só
- 2 ek. olaj
- 3 nagyobb méretű tojás
- 3,5 dl tej
a töltelékhez:
- házi szilvalekvár(cukor nélkül elkészítve)
- őrölt fahéj
- pirított, darált dió (opcionális)
A 14 éves Boniface mindig lelkesen segít a gazdinak fényképezni... |
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. A tésztából merőkanálnyi adagokat veszünk, és kiolajozott serpenyőben - a szokásos módon - közepesen vastag palacsintákat sütünk. A palacsintákat megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk őrölt fahéjjal. Felcsavarjuk, és még melegen, gyorsan megesszük...
Egészséges és finom! :-)
Mi is imádjuk a palacsintát, de csak ritkán merek készíteni, mert számolatlanul esszük!! :)) Most ezeket a tányéron elfogadnám! :)
VálaszTörlésOlvastam, hogy abbahagyod az írást, sajnálom nagyon, remélem azért elérhető lesz az oldalad, hogy lehessen próbálgatni a receptjeidet.
Remélem, új és jó dolgok várnak rád, a vizsgáidhoz sok sikert a költözéshez türelmet kívánok! Puszi! :)