Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 12., péntek

Sárgarépás, diós, rozsos teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér...

Sárgarépás, diós, rozsos teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér...



... tudom, megint répa van a hozzávalók között, 
de ez a kenyér annyira jól sikerült, 
hogy muszáj volt a hozzávalókat feljegyeznem. 
Aki nem szereti a répát, most ne figyeljen ide, 
aki viszont - hozzám hasonlóan - rajong érte, készítse el bátran...


... mi nagyon szerettük...

 


Hozzávalók:


  • kb. 2 dl víz
  • 1 ek. almaecet
  • 1 tk. méz
  • 0,75 dl olívaolaj
  • 100 g rozsliszt
  • 50 g fehér tönkölybúza liszt
  • 350 g tk. tönkölybúza liszt
  • 150 g durvára vágott dió
  • 3 dkg friss élesztő
  • 150 g reszelt sárgarépa


Elkészítése: 


A kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta állaga megkívánja vizet vagy lisztet lehet még hozzá adni. A masszát átdolgozom, formázom, sütőpapírral kibélelt jénai tálba teszem. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. A tetejét meghintem liszttel, a tálat sütőzacskóba rakom, a száját bekötöm, és már mehet is a 200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20-25 perc kell neki. A formában hagyom kihűlni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése