Sárgarépás, diós, rozsos teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyér... |
... tudom, megint répa van a hozzávalók között,
de ez a kenyér annyira jól sikerült,
hogy muszáj volt a hozzávalókat feljegyeznem.
Aki nem szereti a répát, most ne figyeljen ide,
aki viszont - hozzám hasonlóan - rajong érte, készítse el bátran...
... mi nagyon szerettük...
Hozzávalók:
- kb. 2 dl víz
- 1 ek. almaecet
- 1 tk. méz
- 0,75 dl olívaolaj
- 100 g rozsliszt
- 50 g fehér tönkölybúza liszt
- 350 g tk. tönkölybúza liszt
- 150 g durvára vágott dió
- 3 dkg friss élesztő
- 150 g reszelt sárgarépa
Elkészítése:
A
kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat
teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta
állaga megkívánja vizet vagy lisztet lehet még hozzá adni. A masszát
átdolgozom, formázom, sütőpapírral kibélelt jénai tálba teszem.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. A tetejét meghintem
liszttel, a tálat sütőzacskóba rakom, a száját bekötöm, és már mehet is a
200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20-25 perc kell neki. A
formában hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése