Szederlekváros, kakaós mini csiguszok 1. |
... mert már napok óta gyötör a kakaós csiga ehetnék.
Hozzávalók:
- kb. 2-2,5 dl tej
- 3 ek. akácméz
- 100 g zabpehely liszt
- 50 g fehér tönkölybúza liszt
- 350 g tk. tönkölybúza liszt
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 tk. só
- 8 dkg olvasztott vaj
a töltelékhez:
- egy kis üveg szederlekvár, szederdarabokkal
- cukrozatlan kakaópor
- 5 dkg olvasztott vaj
a locsoláshoz:
- (nyírfacukorral és) vaníliakivonattal ízesített tej
Szederlekváros, kakaós mini csiguszok 2. |
Elkészítése:
Az olvasztott vaj kivételével minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe pakolok. Dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. A dagasztás 10 percében folyamatosan beledolgoztatom a tésztába a géppel az olvasztott vajat. A gépben egy óra alatt a duplájára kelesztem. Átdolgoztatom.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vékony téglalappá nyújtom. Bőségesen megkenem olvasztott vajjal, lekvárral és megszórom kakaóporral. Két hosszabbik oldaláról felcsavarom, mint a bejglit, középen félbe, majd mindegyik tekercsből 1,5 cm széles szeleteket vágok. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom őket. Langyos helyen, letakarva kelesztem őket a duplájukra. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A csiguszokat 20-25 perc alatt megsütöm. Még forrón meglocsolom őket tejjel, hogy finom szaftosak legyenek.
...rondák, de nagyon finomak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése