Almás, mákos szelet 1. |
"Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét
éled! Ne engedd,
hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső
hangodat!
De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre
és a
megérzéseidre hallgatni!
Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz
válni valójában."
(Steve Jobs)
... újabb keverem-kavarom, gyors sütit hoztam nektek, ezúttal almával és mákkal. Mostanában - ezernyi elintéznivalóm miatt - a kekszek és a gyors sütik sütésén kívül nincs időm másra. Az összeállításához sem kell atomfizikusi vagy agysebészi diploma, és mosogatnivaló sem marad túl sok utána...halllelujaaa!!! Egyszóval, ha gyorsan kell valami édesség a családnak, akkor (is) tökéletes. :-D
A recept alaprecept, bátran lehet a lisztek arányával és az ízesítéssel kísérletezni.
2012. ősz |
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 100 g zabpehely liszt
- 150 g darált mák
- 100 g akácméz
- 50 g nyírfacukor
- 1 nagy citrom reszelt héja és 1/2 leve
- 100 g mazsola vagy más aszalvány (elhagyható)
- 6 egész tojás
- 300 g reszelt alma
- 4 tk. őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- nagy csipet só
- 1, 5 dl olívaolaj
Almás, mákos szelet 2. |
Elkészítése:
A száraz alapanyagokat egy nagyobb tálban összekeverem, félre teszem. A mézet, a nyírfacukrot habosra keverem a tojásokkal, folyamatosan hozzácsorgatom az olajat is. Belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét. Hozzáadom a száraz hozzávalókat, végül a reszelt almát, esetleg a mazsolát. A masszát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntöm. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A süteményt tűpróbáig sütöm. Miután langyosra hűlt, szeletelem. Nyírfaporcukorral díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése