Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 14., vasárnap

Almás, mákos szelet...

Almás, mákos szelet 1.






"Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, 
hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! 
De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre 
és a megérzéseidre hallgatni! 
Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában." 

(Steve Jobs)



... újabb keverem-kavarom, gyors sütit hoztam nektek, ezúttal almával és mákkal. Mostanában - ezernyi elintéznivalóm miatt - a kekszek és a gyors sütik sütésén kívül nincs időm másra. Az összeállításához sem kell atomfizikusi vagy agysebészi diploma, és mosogatnivaló sem marad túl sok utána...halllelujaaa!!! Egyszóval, ha gyorsan kell valami édesség a családnak, akkor (is) tökéletes. :-D 


A recept alaprecept, bátran lehet a lisztek arányával és az ízesítéssel kísérletezni.

 


2012. ősz



Hozzávalók: 


  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 100 g zabpehely liszt
  • 150 g darált mák
  • 100 g akácméz
  • 50 g nyírfacukor
  • 1 nagy citrom reszelt héja és 1/2 leve
  • 100 g mazsola vagy más aszalvány (elhagyható)
  • 6 egész tojás
  • 300 g reszelt alma 
  • 4 tk. őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 tk. szódabikarbóna
  • nagy csipet só
  • 1, 5 dl olívaolaj




Almás, mákos szelet 2.



Elkészítése:



A száraz alapanyagokat egy nagyobb tálban összekeverem, félre teszem. A mézet, a nyírfacukrot habosra keverem a tojásokkal, folyamatosan hozzácsorgatom az olajat is. Belereszelem a citrom héját, belefacsarom a levét. Hozzáadom a száraz hozzávalókat, végül a reszelt almát, esetleg a mazsolát. A masszát sütőpapírral kibélelt, közepes méretű tepsibe öntöm. A sütőt 180°C-ra előmelegítem. A süteményt tűpróbáig sütöm. Miután langyosra hűlt, szeletelem. Nyírfaporcukorral díszítem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése