Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 26., péntek

Almadzsem birsalmával, mézzel, gyömbérrel, tokaji aszúval...







... lehet, hogy ez már kórós (??!!), de eléggé úgy néz ki, 
hogy nem tudok lekvár,- és dzsemfőzés nélkül meglenni. :-)



Hozzávalók:


  • 200 g birsalma, felkockázva
  • 800 g alma
  • 1,5 dl 3 puttonyos tokaji aszú
  • 40 g frissen reszelt gyömbér
  • 3 ek. akácméz
  • 100 g nyírfacukor / nádcukor
  • 3/4 csomag 3:1 dzsemfix



Elkészítése: 


Az almát, a birsalmát hámozd meg és vágd kisebb kockákra. A gyömbért a héjának eltávolítása után reszeld le. Közepes méretű fazékba tedd - a cukor és a dzsemfix kivételével - a hozzávalókat. Botmixerrel turmixold le, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Tedd bele a cukrot, és ugyancsak folyamatos kevergetés mellett (vigyázz, mert köpköd!), főzd addig, míg a cukor teljesen fel nem olvad, és a dzsem egy kicsit be nem sűrűsödik. Szórd bele a dzsemfixet, majd nagy lángon, ugyancsak kevergetve, zubogva főzd néhány percig. Töltsd a dzsemet kisebb méretű sterilizált üvegekbe, végül mehetnek a száraz dunsztba.



A legtutibb almadzsem a világon! :-D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése