... lehet, hogy ez már kórós (??!!), de eléggé úgy néz ki,
hogy nem tudok lekvár,- és dzsemfőzés nélkül meglenni. :-)
Hozzávalók:
- 200 g birsalma, felkockázva
- 800 g alma
- 1,5 dl 3 puttonyos tokaji aszú
- 40 g frissen reszelt gyömbér
- 3 ek. akácméz
- 100 g nyírfacukor / nádcukor
- 3/4 csomag 3:1 dzsemfix
Elkészítése:
Az almát, a birsalmát hámozd meg és vágd kisebb kockákra. A gyömbért a héjának eltávolítása után reszeld le. Közepes méretű fazékba tedd - a cukor és a dzsemfix kivételével - a hozzávalókat. Botmixerrel turmixold le, folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és főzd a gyümölcsöt puhára. Tedd bele a cukrot, és ugyancsak folyamatos kevergetés mellett (vigyázz, mert köpköd!), főzd addig, míg a cukor teljesen fel nem olvad, és a dzsem egy kicsit be nem sűrűsödik. Szórd bele a dzsemfixet, majd nagy lángon, ugyancsak kevergetve, zubogva főzd néhány percig. Töltsd a dzsemet kisebb méretű sterilizált üvegekbe, végül mehetnek a száraz dunsztba.
A legtutibb almadzsem a világon! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése