Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 28., vasárnap

Crostini di fagioli...

Babos, zsályás falatok...



 ...avagy babos, zsályás falatok.




Hozzávalók:


  • 240 g fehérbab (konzerv)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • néhány zsályalevél
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • frissen sült baguette, felkarikázva



Elkészítése:


Az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymaszeleteket és a széttépkedett zsályaleveleket. Vigyázz, mert hirtelen megég! Dobd rá a babot, öntsd rá a bort, sózd, borsozd, majd nagy lángon forrald össze. A bab egy részét - villával, vagy krumplinyomóval - törd darabosra. A pürét kend a felkarikázott (meg is piríthatod előtte) bagettre. Tálaláskor locsolj rá egy kevés olívaolajat. Kortyolgass mellé egy pohár száraz fehérbort!



Jó étvágyat!


Ihlet: Zizi kalandjai


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése