Babos, zsályás falatok... |
...avagy babos, zsályás falatok.
Hozzávalók:
- 240 g fehérbab (konzerv)
- 3 gerezd fokhagyma
- néhány zsályalevél
- 0,5 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt fekete bors
- frissen sült baguette, felkarikázva
Elkészítése:
Az olívaolajon pirítsd meg a fokhagymaszeleteket és a széttépkedett zsályaleveleket. Vigyázz, mert hirtelen megég! Dobd rá a babot, öntsd rá a bort, sózd, borsozd, majd nagy lángon forrald össze. A bab egy részét - villával, vagy krumplinyomóval - törd darabosra. A pürét kend a felkarikázott (meg is piríthatod előtte) bagettre. Tálaláskor locsolj rá egy kevés olívaolajat. Kortyolgass mellé egy pohár száraz fehérbort!
Jó étvágyat!
Ihlet: Zizi kalandjai
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése