|
Fahéjas, gyömbéres, kakaós keksz... |
... hozzá gyömbérteát kortyolgatva a legfinomabb :-)
Hozzávalók:
- 150 g puha vaj
- 50 g por nyírfacukor
- 100 g méz
- 1 nagyobb tojás
- 100 g tejföl
- 235 g tk. tönkölybúza liszt
- 15 g cukrozatlan kakaópor, átszitálva
- egy nagy csipet só
- 2 tk. sütőpor
- egy nagy csipet szódabikarbóna
- 3 púpos tk. őrölt fahéj
- 2 púpos tk. őrölt gyömbér
Elkészítése:
A vajat kavard habosra a cukorral és a mézzel. A lisztet vegyítsd össze a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerekkel. A vajas keverékbe jó alaposan dolgozd bele a tejfölt és a tojást, majd a száraz alapanyagokat. A masszát tedd fél órára a hűtőbe. A tésztából formálj diónyinál nagyobb golyókat, tedd sütőpapírral kibélelt lemezre, egymástól legalább 4-5 cm távolságra. Az ujjaiddal lapítsd el a golyóbisokat, végül 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10-15 perc alatt süsd őket meg. Hagyd őket langyosra hűlni. Légmentesen záródó dobozban néhány napig elvannak...már, ha marad belőlük. Az adagot érdemes duplázni! :-D
Ihlet. Farkas Vilmos: Gyömbéres, kakaós keksz
Írott - kő
2012. október
|
1. |
|
|
|
2. |
|
3. |
|
4. |
|
5. |
|
6. |
|
7. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése