Egyéb érdekességek...rólam

2012. október 22., hétfő

Fahéjas, gyömbéres, kakaós keksz...

Fahéjas, gyömbéres, kakaós keksz...




... hozzá gyömbérteát kortyolgatva a legfinomabb :-)





Hozzávalók:



  • 150 g puha vaj
  • 50 g por nyírfacukor
  • 100 g méz
  • 1 nagyobb tojás
  • 100 g tejföl
  • 235 g  tk. tönkölybúza liszt
  • 15 g cukrozatlan kakaópor, átszitálva
  • egy nagy csipet só
  • 2 tk. sütőpor
  • egy nagy csipet szódabikarbóna
  • 3  púpos tk. őrölt fahéj
  • 2  púpos tk. őrölt gyömbér




Elkészítése:


A vajat kavard habosra a cukorral és a mézzel. A lisztet vegyítsd össze a kakaóporral, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval és a fűszerekkel. A vajas keverékbe jó alaposan dolgozd bele a tejfölt és a tojást, majd a száraz alapanyagokat. A masszát tedd fél órára a hűtőbe. A tésztából formálj diónyinál nagyobb golyókat, tedd sütőpapírral kibélelt lemezre, egymástól legalább 4-5 cm távolságra. Az ujjaiddal lapítsd el a golyóbisokat, végül 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10-15 perc alatt süsd őket meg. Hagyd őket langyosra hűlni. Légmentesen záródó dobozban néhány napig elvannak...már, ha marad belőlük. Az adagot érdemes duplázni! :-D



Ihlet. Farkas Vilmos: Gyömbéres, kakaós keksz





Írott - kő

 2012. október



1.






2.




3.




4.




5.




6.




7.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése