Apukámhoz viszonyítva, én nem vagyok akkora kávé rajongó, de amikor elkészítettem kicsivu által posztolt receptet, erőteljesen megváltozott a véleményem. (Másodszorra már mémi változtatást is eszközöltem, azt zárójelben jelzem.) Annyira jól harmonizál a fehércsoki, a kávé és a fahéj íze, hogy nehéz szavakba önteni. Mindenkinek nagyon ízlett, fel is került az újra elkészítendők listájára! Kávészeretők tessék bátran kipróbálni, és ellátogatni kicsivu blogjára, ahol mindig nagyszerű ételkölteményeket találni! :)
Hozzávalók:
- 7 dkg fehércsoki
- 3 dl tej
- 1 ek házi vaníliás porcukor (kihagytam)
- 1 ek juharszirup (helyette 1 ek méz)
- 1,25 dl forró fekete kávé
- őrölt fahéj a tetejére (én tettem hozzá)
Elkészítése:
- A csokit felaprítjuk, a tejjel és a cukorral együtt egy kis lábosba öntjük, folyamatos kevergetés mellett melegítjük.
- Mikor már jól felmelegedett beleöntjük a juharszirupot, levesszük a tűzről, és tejhabosítóval jól felhabosítjuk (nekem nem igazán sikerült).
- Kávés bögrébe öntjük, ráöntjük a kávét, és megszórjuk őrölt fahéjjal.
Nahátezaztán!:)
VálaszTörlésEzt kipróbálom, ma veszek fehércsokit.
VálaszTörlésMár akartam írni, hogy tetszik a blogod, jók a receptek és a képek is, grat!
Betti! Köszönöm szépen, várom a visszajelzésedet, hogy ízlett-e!!:)
VálaszTörlésHŰŰŰŰ ez kell nekem :)))
VálaszTörlésKérek szépen egy pohárral, megfagyok az irodában:)
VálaszTörlésBianka, Családi tűzhely,azonnal küldöm !:)
VálaszTörlésÚrjézus... Ide vele!!!
VálaszTörlésViki! :)
VálaszTörlésHűűű!...és a képek is milyen jók! :)
VálaszTörlésEgycsipet! Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésElkészítettem. Sztracsatella ízű csokit használtam és nem tette bele extra cukrot, és mézet sem (igaz, én a kávét cukor nélkül iszom).
VálaszTörlésFantasztikus lett! :)
És nekem magas, gyönyörű habja lett. Nem lehet, mézigörl, hogy nem melegítetted fel eléggé a tejet? (Csak mert nekem mindig akkor lesz magas és tartós habja, ha éppen forrás előtt veszem le és habosítom.)
Betti! Milyen jó ötlet a sztracsatellás csoki is, ezt én fogom kipróbálni. Köszönöm a tanácsodat a tejhabosítással kapcsolatban, mindenképp megfogadom! Valószínűleg az lehetett a gond, amit írtál! :):) Nagyon örülök, hogy ízlett a kávé recept (igaz picit módosítottad). Amúgy én is cukor nélkül iszom a kávét, de a család ragaszkodik ahhoz, hogy mézes/cukros verziót is csináljak nekik. :):)
VálaszTörlés