Ahány ház annyi szokás, gondolom ez a lecsós húsra is igaz...mindenkinek megvan a saját receptje.Természetesen nekem is van. Imádjuk a tarját /persze más húsokat is...ha tehetnénk húst ennek hússal...meg persze hagymát hagymával:)/, ezért sokszor készítem, sokféleképpen. A lecsós változatból pedig ezt, a füstölt sonkától és a fehérbortól "pikánsabb" változatot szeretjük a legjobban. Le is írom, hogy készül, hátha valaki kedvet kap hozzá, és elkészíti!
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja (használhatunk hozzá csirkemellet is)
- 60 dkg paradicsom
- 70 dkg paprika (sárga, TV)
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 nagyobb vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- olíva olaj
- 2-3 szelet füstölt sonka
- A hagymát felaprítjuk, az olajon a felkockázott szalonnával megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a szeletekre vágott paprikát, és meglocsoljuk a fehérborral.
- Ízesítjük sóval, borssal, majd fedő alatt megpároljuk.
- Egy közepes méretű tepsit vékonyan meglocsolunk olajjal, a tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, ezután a tepsibe vagy sütőtálba fektetjük.
- Az elkészített "lecsót" egyenletesen szétterítjük rajta, majd 190°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb 40 -50 perc). Sütés közben forgassuk át a husikat, hogy mindegyik oldala jól átsüljön.
- Főtt rizzsel tálaltam, utána pedig pedig fogadtam a dicsérő szavakat! ;)
Jaj, de szeretem. Guszta! Csak sajnos férj nem szereti, így magamért nem állok neki :(
VálaszTörlésKüldesz egy kis kóstolót, nyitom az ablakot :)))
Már küldöm is ... :) :)
VálaszTörlés