Hozzávalók:
- 15 dkg öregtészta
- 17 g olíva olaj
- 35 dkg liszt (BL 80)
- 14 dkg zabkorpa
- 8 g élesztő
- 1 ek méz
- 1 tk só
- kb 170 g víz
Elkészítése:
- A hozzávalókból hólyagos tésztát dagasztunk.
- Kelesztőtálban a duplájára kelesztjük, majd a tésztát két részre osztjuk, átgyúrjuk, formázzuk.
- Kiolajozott kenyérsütőformába helyezzük, a tetejét bevagdossuk, majd ismét a duplájára kelesztjük.
- 220 °C-ra előmelegített gőzös sütőben megsütjük.
Megjegyzés: A recept ötletét Limara aszalt áfonyás-kesudiós bagettje adta. A belseje lyukacsos szerkezetű, finom puha, a külseje pedig enyhén ropogós. Fokhagymás krémsajttal megkenve, friss zöldségekkel tálaltam, ill. vöröslencse krémleveshez készítettem belőle pirított kenyérkockákat.
Nagyon szépséges lett
VálaszTörlésBianka! Köszönöm! :)
VálaszTörlés