Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 31., kedd

Zabkorpás "kenyérke"


Hozzávalók:

  • 15 dkg öregtészta
  • 17 g olíva olaj
  • 35 dkg liszt (BL 80)
  • 14 dkg zabkorpa
  • 8 g élesztő
  • 1 ek méz
  • 1 tk só
  • kb 170 g víz

Elkészítése:

  1. A hozzávalókból hólyagos tésztát dagasztunk.
  2. Kelesztőtálban a duplájára kelesztjük, majd a tésztát két részre osztjuk, átgyúrjuk, formázzuk.
  3. Kiolajozott kenyérsütőformába helyezzük, a tetejét bevagdossuk, majd ismét a duplájára kelesztjük.
  4. 220 °C-ra előmelegített gőzös sütőben megsütjük.


Megjegyzés: A recept ötletét Limara aszalt áfonyás-kesudiós bagettje adta. A belseje lyukacsos szerkezetű, finom puha, a külseje pedig enyhén ropogós. Fokhagymás krémsajttal megkenve, friss zöldségekkel tálaltam, ill. vöröslencse krémleveshez készítettem belőle pirított kenyérkockákat.


    2 megjegyzés: