Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (BL 80)
- 350 ml víz
- 1 tk méz
- 1 tk só
- 1 dkg friss élesztő
Elkészítése:
- A hozzávalókból lágy tésztát dagasztottam, egy műanyag edényt kikentem olíva olajjal, beletettem a masszát, leterítettem konyharuhával, és 12 órán keresztül hagytam a konyhaasztalon.
- Először a tészta megkelt, majd visszaesett.
- Ezután a masszát két részre osztottam. Egyik részét lefagyasztottam, a másikat pedig kiolajozott műanyag fedeles edénybe tettem, és felhasználásig a hűtőben tároltam.
Megjegyzés: Moha receptjét annyiban módosítottam, hogy cukor helyett mézet használtam /nála egyébként nagyon jó fázisképeket találhattok/. Moha azt írja, hogy a tésztát 7-10 napig használhatjuk. Ha pedig lefagyasztanánk, akkor a felhasználás előtt sima hűtőben engedjük ki, és utána használjuk fel a péksüteményünk elkészítéséhez. Kedves Moha! Köszönöm a receptet!
Nagyon szívesen! Süssél vele finomakat!
VálaszTörlés