Hozzávalók:
- 500 g vöröslencse
- 1 közepes paradicsom
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 zellerszár
- fél citrom leve
- 2 babérlevél
- őrölt fekete bors
- só
- őrölt chilipaprika (ízlés szerint)
- 2 liter zöldség alaplé
- 3 dl tejszín
- apróra vágott petrezselyem
- olíva olaj
- 0,5 dl száraz fehérbor (el is hagyhatjuk!)
Elkészítése:
- A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olíva olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a zöldségeket, pár percig pirítjuk ezeket is, majd felöntjük az alaplével, fehérborral, hozzáadjuk a vöröslencsét, a zellerszárat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- Ha a lencse megpuhult (kb. 10-15 perc), hozzáöntjük a tejszínt.
- Összeturixoljuk, ízesítjük citromlével, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezzel készen is vagyunk
- Pirított zabkorpás kenyérkockákkal tálaljuk.
Megjegyzés: Nagyon egészséges, tartalmas leves. Fogyókúrázók tejszín helyett használhatnak joghurtot is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szia,
VálaszTörlésutólagos engedelmeddel betettem a blogod a gasztro.blog.hu-ra, hogy többen olvashassanak!:-)
Szia! Nagyon örülök neki, és köszönöm! Mézigörl (Orsi) :) :)
VálaszTörlés