Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 20., péntek

Rumos csokoldéfagylalt kandírozott naranccsal és mazsolával


Hozzávalók:
  • 6 dl habtejszín
  • 1 tubus cukrozott sűrített tej
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg étcsokoládé (legalább 55 %-os)
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 18 ml rumaroma
  • 1 marék mazsola apróra vágva
  • 1 marék kandírozott narancshéj apróra vágva
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:
  • A fagyigép tartályát 24 órára lefagyasztjuk.
  • A tejszínt, a sűrített tejet, a tojás sárgáját, a rumaromát, a kakaóport kis lángon elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
  • Ezután levesszük a gáztűzhelyről az edényünket, hozzáadjuk a kockákra tördelt csokoládét, a kandírozott narancshéjat, mazsolát. Folyamatosan kavargatjuk, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
  • Kihűtjük, fél órára a hűtőbe rakjuk, habverővel kicsit felverjük, majd a fagyigépben a szokásos módon elkészítjük.
  • Ha nincs fagyigépünk (most én sem fagyigéppel készítettem), akkor egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, utána habverővel jó alaposan verjük fel (min. 5 perc), majd tegyük a fagyasztóba.
  • Tálalás előtt célszerű kb 3/4 órával előbb kivenni, nagyon krémes, jól kanalazható fagylaltot kapunk!
  • Kandírozott naranccsal megszórva tálaltam. (Sajna még nincs fagyikanalam, így nem lettek szép gombócformáim)


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés: Az eredeti recept Mohánál található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése