Hozzávalók:
- 6 dl habtejszín
- 1 tubus cukrozott sűrített tej
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg étcsokoládé (legalább 55 %-os)
- 5 dkg tejcsokoládé
- 18 ml rumaroma
- 1 marék mazsola apróra vágva
- 1 marék kandírozott narancshéj apróra vágva
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A fagyigép tartályát 24 órára lefagyasztjuk.
- A tejszínt, a sűrített tejet, a tojás sárgáját, a rumaromát, a kakaóport kis lángon elkezdjük melegíteni. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
- Ezután levesszük a gáztűzhelyről az edényünket, hozzáadjuk a kockákra tördelt csokoládét, a kandírozott narancshéjat, mazsolát. Folyamatosan kavargatjuk, amíg a csoki teljesen fel nem olvad.
- Kihűtjük, fél órára a hűtőbe rakjuk, habverővel kicsit felverjük, majd a fagyigépben a szokásos módon elkészítjük.
- Ha nincs fagyigépünk (most én sem fagyigéppel készítettem), akkor egy éjszakára hagyjuk a hűtőben, utána habverővel jó alaposan verjük fel (min. 5 perc), majd tegyük a fagyasztóba.
- Tálalás előtt célszerű kb 3/4 órával előbb kivenni, nagyon krémes, jól kanalazható fagylaltot kapunk!
- Kandírozott naranccsal megszórva tálaltam. (Sajna még nincs fagyikanalam, így nem lettek szép gombócformáim)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés: Az eredeti recept Mohánál található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése