Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 15., vasárnap

Bazsalikomos, citromos cukkinifőzelék fokhagymás, füstölt sajtos húspogácsákkal...

Bazsalikomos, citromos cukkinifőzelék fokhagymás, füstölt sajtos húspogácsákkal...


... nagyon "főzelékes" vagyok. Hetente többször is főzök, hol ebédre, hol vacsira, mert könnyű, laktató és ezerféleképpen variálható. Érdemes ezt a bazsalikomos, citromos változatot is kipróbálni!

Még egy valamit szeretnék, mielőtt a receptre térnék. Tegnap volt 2 éves a Mézes finomságok blog. Nem vagyok a szavak embere, ezért csak néhány adatot szeretnék veletek megosztani:

  • 212365 kattintás,
  • 189 rendszeres olvasó,
  • 441 facebook követő, 

... és az elmúlt 2 év alatt több mint 500 bejegyzés!



Köszönöm szépen mindenkinek!

BOLDOG BLOGSZÜLINAPOT! :-D


Hozzávalók:

 
a főzelékhez:


  • 90 dkg zsenge cukkini, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1 csokor friss bazsalikom, felaprítva
  • 2 dl tejszín
  • egy kevés olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 citrom reszelt héja

a húspogácsához:


  • 90 dkg darált csirke hús
  • 3 egész tojás
  • 3 ek finomra hengerelt zabpehely
  • 100 g füstölt, finomra reszelt sajt
  • só, frissen őrölt bors
  • 6 nagy gerezd fokhagyma, zúzott
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:


A cukkinit felkockázzuk, olajon a zúzott fokhagymával együtt félig megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi háromnegyedéig ellepi. Hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, és az egészet puhára pároljuk. Felöntjük tejszínnel, belereszeljük a citrom héját, majd a felét botmixerrel leturmixoljuk. Visszatesszük a gázra, hogy egy kicsit összeforrjon, és már kész is. A húspogácsához az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk. Evőkanálnyi adagokat szaggatva a húspogácsákat a felhevített olajban - közben természetesen megfordítva - aranysárgára sütjük. A főzeléket a húspogácsákkal táljuk. Hidegen is klassz! :-D


4 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot! Nagyon szuper minden, továbbra is sok olvasót és finom receptet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen könnyű, nyári főzelékeket. Már ránézésre is nyel az ember nagyokat.
    Boldog 2. és még sokadik blogszülinapot kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Boldog szülinapot! Ez is igazi (Mézes ) finomság az asztalra!:)

    VálaszTörlés
  4. Sok-sok blogszülinapot még:)

    VálaszTörlés