Pácolt camembert... |
... nem tehetek róla a sajtok a gyengéim. Kedvenceim a pácolt házi krémsajtgolyók, a camembert, a kecskesajt és a kéksajt, de tulajdonképpen minden - pácolt és natúr - változatát kedvelem. Érdemes ezt is kipróbálni, mert fantasztikus! Kiváló gasztro ajándéknak is...legalábbis én biztosan repdesnék a boldogságtól, ha valaki megajándékozna egy ilyen üvegcse finomsággal. :-)
Hozzávalók:
- 1 db 120 g.os camembert sajt (natúr)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 egész babérlevél
- 1-2 ág friss rozmaring
- néhány szem egész bors, só
- kb. 1 dl olívaolaj és 1 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
A sajtot kockázzuk fel, egy kisebb előzőleg sterilizált üvegbe rétegezzük a sajtdarabkákat a fűszerekkel, öntsük fel olívaolaj és napraforgóolaj keverékével. Zárjuk rá a tetőt, tegyük a hűtő mélyébe. Egy hét türelem (ha van, persze), és már tunkolhatjuk is a frissen sült kenyérrel. Más azt hiszem nem is kell a boldogsághoz! :-D
Az ízesítésnek pedig csak a képzeletünk szabhat határt!
Hű, de nagyon finom lehet! Nagyjából meddig áll el szerinted a hűtőben?
VálaszTörlésSzerintem 1-2 hétig, de pontosan nem tudom, mert nálunk felbontáskor azonnal elfogy. :-)
VálaszTörlés