Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 5., csütörtök

Pácolt camembert...

Pácolt camembert...


... nem tehetek róla a sajtok a gyengéim. Kedvenceim a pácolt házi krémsajtgolyók, a camembert, a kecskesajt és a kéksajt, de tulajdonképpen minden - pácolt és natúr - változatát kedvelem. Érdemes ezt is kipróbálni, mert fantasztikus! Kiváló gasztro ajándéknak is...legalábbis én biztosan repdesnék a boldogságtól, ha valaki megajándékozna egy ilyen üvegcse finomsággal. :-)


Hozzávalók:

  • 1 db 120 g.os camembert sajt (natúr)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 egész babérlevél
  • 1-2 ág friss rozmaring
  • néhány szem egész bors, só
  • kb. 1 dl olívaolaj és 1 dl napraforgóolaj

Elkészítése:


A sajtot kockázzuk fel, egy kisebb előzőleg sterilizált üvegbe rétegezzük a sajtdarabkákat a fűszerekkel,  öntsük fel olívaolaj és napraforgóolaj keverékével. Zárjuk rá a tetőt, tegyük a hűtő mélyébe. Egy hét türelem (ha van, persze), és már tunkolhatjuk is a frissen sült kenyérrel. Más azt hiszem nem is kell a boldogsághoz! :-D


 Az ízesítésnek pedig csak a képzeletünk szabhat határt!


2 megjegyzés:

  1. Hű, de nagyon finom lehet! Nagyjából meddig áll el szerinted a hűtőben?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem 1-2 hétig, de pontosan nem tudom, mert nálunk felbontáskor azonnal elfogy. :-)

    VálaszTörlés