Roston sült csirkemell mentás uborkasalátával... |
... friss fűszerekkel készült könnyű, nyári vacsora. Feldobhatjuk vele az unalmas hétköznapokat! :-D
Hozzávalók:
- 4 egész csirkemellfilé
- 8 bazsalikomlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
a sütéshez:
- olívaolaj
az uborkasalátához:
- 50 dkg feta sajt
- 3 dl natúr joghurt
- 1 csokor friss menta, felaprítva
- 1 citrom reszelt héja
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemelleket a vastagabb részüknél vékonyan bevágjuk. Bazsalikomot, fokhagymaszeletet helyezünk a nyílásokba. A külső felét megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és kevés olívaolajon mindkét oldalát pirosra sütjük. A salátához az uborkát felkockázzuk, összekeverjük a szintén felkockázott sajttal, a joghurttal, a finomra vágott mentával. Ízesítjük sóval, borssal, reszelt citromhéjjal.
Ihlet: Nők Lapja 2012. június 27.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése