Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 30., hétfő

Tonhalas melegszendvics petrezselymes paradicsomsalátával...

Tonhalas melegszendvics petrezselymes paradicsomsalátával...


... laktató és nem igényel különösebb előkészületeket. Baráti összejövetelekre vagy egyszerű tévénézős estékre...Mindenki szeretni fogja! :-D


Hozzávalók:


a tonhalas melegszendvicshez:


  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 150 g olívaolajban eltett tonhal, lecsepegtetve
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem, felaprítva
  • 3 szál újhagyma, a szára nélkül felaprítva
  • 3-4 ek. majonéz
  • 1 kk. dijoni mustár
  • 1 csepp citromlé
  • só, frissen őrölt fekete bors


a szendvicsek tetejére:


  • kb. 70 g füstölt reszelt sajt
  • 1-2 csipetnyi őrölt pirospaprika


a petrezselymes paradicsomsalátához:


  • 3-4 nagyobb, jó érett paradicsom
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem
  • 3 újhagyma, a szára nélkül felaprítva
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 2 ek. fehérborecet
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj


Elkészítése:



A lecsepegtetett tonhalat villával pépesre töröm, hozzákeverem a mustárt, a majonézt, a felaprított hagymát és petrezselymet. Egy csepp citromlével, sóval, borssal ízesítem. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítom, majd egyenletesen megkenem a tonhalas keverékkel. Sajtot szórok rá, majd a grillütőbe/sütőbe tolva hagyom, hogy a sajt rápiruljon. Tálalás előtt a tetejüket megszórom pirospaprikával. A paradicsomsalátához a paradicsomokat felkockázom, a hagymát és a petrezselymet felaprítom, az egészet salátástálba halmozom. Az olívaolajat összekeverem az ecettel, sóval, borssal, végül a salátába forgatom. Amíg a szendvicsek elkészülnek érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.


1 megjegyzés: