Tonhalas melegszendvics petrezselymes paradicsomsalátával... |
... laktató és nem igényel különösebb előkészületeket. Baráti összejövetelekre vagy egyszerű tévénézős estékre...Mindenki szeretni fogja! :-D
Hozzávalók:
a tonhalas melegszendvicshez:
- 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 150 g olívaolajban eltett tonhal, lecsepegtetve
- 1 nagy csokor friss petrezselyem, felaprítva
- 3 szál újhagyma, a szára nélkül felaprítva
- 3-4 ek. majonéz
- 1 kk. dijoni mustár
- 1 csepp citromlé
- só, frissen őrölt fekete bors
a szendvicsek tetejére:
- kb. 70 g füstölt reszelt sajt
- 1-2 csipetnyi őrölt pirospaprika
a petrezselymes paradicsomsalátához:
- 3-4 nagyobb, jó érett paradicsom
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem
- 3 újhagyma, a szára nélkül felaprítva
- só, frissen őrölt fekete bors
- 2 ek. fehérborecet
- 3 ek. extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
A lecsepegtetett tonhalat villával pépesre töröm, hozzákeverem a mustárt, a majonézt, a felaprított hagymát és petrezselymet. Egy csepp citromlével, sóval, borssal ízesítem. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítom, majd egyenletesen megkenem a tonhalas keverékkel. Sajtot szórok rá, majd a grillütőbe/sütőbe tolva hagyom, hogy a sajt rápiruljon. Tálalás előtt a tetejüket megszórom pirospaprikával. A paradicsomsalátához a paradicsomokat felkockázom, a hagymát és a petrezselymet felaprítom, az egészet salátástálba halmozom. Az olívaolajat összekeverem az ecettel, sóval, borssal, végül a salátába forgatom. Amíg a szendvicsek elkészülnek érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
Egyik kedvenc reggelim, nagyon szeretem.:)
VálaszTörlés