Mentás zöldborsófőzelék tükörtojással... |
... az elmúlt 26 évben én és a cukorborsó főzelék nem kerültünk túl jó barátságba. Valószínűleg azért, mert a menzai elkészítési módja valahogy mindig is elrettentett. Fehér trutymó, amiben néhol felfedezhetőek zöld pöttyök...no, és az az édes íz...nálam teljesen kiverte a biztosítékot. Tegnap a Nők Lapja legújabb számát lapozgatva felcsillant a szemem: mentás cukorborsó főzelék??? Nocsak, mi a fene? Elolvasva a receptet, gondoltam: ez pont nekem való! Ma el is készítettem gyorsan vacsira...képzeljétek el, megszerettem! Azt hiszem, holnap is ezt főzök majd! :-D
Hozzávalók:
- 80 dkg pucolt, zsenge zöldborsó
- 4 dkg vaj
- 4 dl tej
- só, frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 levél menta
Elkészítése:
A borsót megpárolom a vajon. Felöntöm tejjel, ízesítem sóval és borssal. Hozzáadom a mentaleveleket, a zúzott fokhagymát, és puhára főzöm a borsót. A mentalevelekkel együtt kiszedem a főzelék felét, leturmixolom. Visszaszedem a főzelékbe, mert ez fogja sűríteni. Tükörtojással tálalom.
Menta helyett friss petrezselyemmel is klassz!
Forrás: Nők Lapja 2012. július 4.
Nagyon guszta! A kép magáért beszél...:o)
VálaszTörlés