Kakukkfüves, karamellizált hagymás házi krémsajt... |
... a hagyma nálam jöhet minden mennyiségben. Kiló számra bírnám enni, legyen akár fokhagyma, vörös, lila, gyöngy, póré. Házi krémsajtba keverve se kutya, főleg egy kevés fehérborral, mézzel és kakukkfűvel megbolondítva. Kenyérre kenve, zöldségeket, grissinit bele mártogatva...valami fenséges! :-D
Hozzávalók:
- 250 g házi krémsajt (elkészítéséért kattints a linkre)
- 2 közepes méretű vöröshagyma, apróra felkockázva
- 1 tk. méz
- 2 ek. száraz / fél száraz fehérbor
- 3-4 szál friss kakukkfű
- só, frissen őrölt fekete bors
- egy kevés olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát a mézzel egy kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a bort, a kakukkfű levélkéket, sózom, borsozom. Addig pirítom, amíg a bor el nem párolog. Hagyom kihűlni. Hozzákeverem a házi krémsajthoz. Ha még szükséges sózom, borsozom, néhány órára a hűtőbe teszem.
Finom lehet! El is mentettem azokra az időkre, amikor lesz friss kakukkfüvem.:)
VálaszTörlés