Cukkinis csirkenyárs bazsalikomos zöldborsópürével... |
... nem, még nem unom a cukkinit, és még nincsen cukkini mérgezésem sem. Szerencsére rengeteg van a kertben, alig győzzük feldolgozni. :-)
Hozzávalók:
a csirkenyárshoz:
- 4 db csirkemellfilé, 2 x 2 cm-es kockákra vágva
- só, frissen őrölt bors
- 2 kisebb cukkini, 2 x 2 cm-es kockákra vágva
- olívaolaj a sütéshez
a zöldborsópüréhez:
- 50 dkg zsenge zöldborsó
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 4 ek. apróra vágott bazsalikom
- só, frissen őrölt fehér bors
- a tálaláshoz frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
A felkockázott csirkét és a cukkinit sózzuk, borsozzuk, váltakozva a nyársra tűzzük. Megkenjük olívaolajjal és a nyársakat forró serpenyőben pirosra sütjük. Melegen tartjuk. A zöldborsót a fokhagymával a vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a tejszínt. Langyosan pépesre turmixoljuk. A csirkenyársakat a reszelt parmezánnal megszórt zöldborsópürével kínáljuk.
Ihlet: Stahl Magazin 2012.tavasz
Imádom a bazsás zöldborsó pürét:) Szuper fotó!
VálaszTörlés