Zabpelyhes túrógaluska... |
...prézli helyett dióval. Az úgy volt, hogy ma reggel totál el voltam varázsolva, így hát a bevásárlás alkalmával krémtúrót sikerült vennem, amire persze már csak a "túrógombóc" készítésekor döbbentem rá. Azaz, csak gombócot készítettem volna, de mint tudjuk a krémtúró nem jó bele, ezért lett belőle galuska... Szóval...akinek krémtúrója van, galuskát készít, akinek meg nem, az gombócot. Ez van...szeles csaj vagyok...de ez a galuska akkor is finom, úgyhogy a blogra vele...:-D
Hozzávalók:
- 500 g krémtúró
- 3 kisebb, egész tojás
- 100 g finomra darált zabpehely
- ízlés szerint méz (2-3 ek.)
- egy nagy csipet só
- 1 nagy citrom reszelt héja
a tálaláshoz:
- olvasztott vaj
- 1 nagy csésze (2,5 dl) darált, pirított dió
- balzsamecetes, vörösboros eperlekvár
- tejföl
Elkészítése:
A zabpelyhet, a túrót, a tojásokkal összekeverem. A masszát sóval, reszelt citromhéjjal és mézzel ízesítem. Bő, forrásban lévő sós vízbe evőkanálnyi adagokat szaggatok. A galuskák akkor főttek meg, ha feljönnek a víz felszínére. Megforgatom a galuskákat olvasztott vajban 3-3 darabot tálalok egy tányérra. Megszórom őket pirított dióval, majd tejfölt és lekvárt pöttyözök rájuk.
Ihlet: Macikonyha: Zabpelyhes túrógombóc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése