Almás, fahéjas, mézes quinoa... |
Alapvetően - bizonyos határok között persze - nyitott vagyok az újdonságokra. Szeretek új ízeket, alapanyagokat kipróbálni, kísérletezni. Ezúttal a quinoa került kipróbálásra. No, de mielőtt a lényegre, a receptre térnénk, tisztázzuk azt, hogy mi is az...hátha valaki még nem hallott róla.
"A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza ez a számunkra - még - ismeretlen növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske. Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető. Gyorsan megfőzhető, kellemesen semleges ízének és állagának köszönhetően készíthetjük köretnek, kásának, főeételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk. Csak a változatosság és az újítás kedvéért! Nálunk bioboltban kapható. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom!"
Hozzávalók:
- 1 alma, felkockázva
- 1 csésze quinoa
- 2 csésze tej
- ízlés szerint méz
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát felkockázzuk, a tejjel és a quinoával nagyjából 15 perc puhára főzzük. Mézzel, őrölt fahéjjal ízesítjük. Isteni reggelire! :-D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése