Chilis alma, mangó chutney... |
... remekül illik szárnyasokhoz és rizshez. Gasztroajándéknak sem utolsó!
Hozzávalók:
- 1 érett mangó
- 1 nagy alma
- fél fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- szárított chilipehely
- 3 cm-es friss gyömbér, lereszelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek. fehérborecet
- 3 ek. mazsola
- 4 ek. víz
- 4 ek. méz
Elkészítése:
Az almát és a mangót felkockázom, a hagymát finomra vágom. Az almát, a mangót, a hagymát, a reszelt gyömbért, a mazsolát, az ecetet, a vizet és a mézet lábosba teszem. Sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagymával ízestem (a bátrabbak friss chilipaprikával is próbálkozhatnak). Az egészet felforralom, és kis lángon addig főzöm, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik. Steril üvegben, hűtőben felhasználásig jól el van.
De jó, én is mostanában sokat "csatnizom"!:)
VálaszTörlés