Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 9., hétfő

Lecsós csirkemell juhtúrós puliszkával...

Lecsós csirkemell juhtúrós puliszkával...


Ez az étel az egyik nagy kedvencem, attól függetlenül, hogy  a lecsónak nyáron van a szezonja, télen-nyáron készítem. Méghozzá sok juhtúróval, mert szerintem úgy a legfinomabb...


Hozzávalók:


a lecsós csirkéhez:


  • 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
  • 4 lecsópaprika, felkarikázva
  • 4 paradicsom, gerezdekre vágva
  • egy kisebb cukkini, felkockázva
  • 4 csirkemellfilé
  • 175 g füstölt szalonna
  • só, frissen őrölt bors, pirospaprika

a juhtúrós puliszkához:


  • 175 g füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 0, 5 l víz
  • 175 g kukoricadara
  • 175 g juhtúró (vagy ízlés szerint több)
  • tejföl
  • só, egy csipet frissen őrölt bors


Elkészítése:


Egy kevés zsiradékon megpirítom a hagymát és a szalonnát. Hozzáadom a paprikát, néhány percig kevergetve sütöm. Mehet bele a hús, ezt fehéredésig sütöm, majd a cukkini és a paradicsom is. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítem. Egy kevés vízzel felöntve puhára párolom.

A kukoricadarát sós vízben puhára főzöm. A hagymát és a szalonnát lepirítom. Egy kisebb sütőtálat kivajazok, ebbe rétegzem a következőket: puliszka, juhtúró, szalonnás-hagymás keverék. A tetejére egy csipet borsot hintek, és megpöttyözöm tejföllel. Az egészet 180°C-os sütőbe összesütöm kb. 20-25 perc alatt. A lecsós csirkét juhtúrós puliszkával tálalom.


Isteni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése