Lecsós csirkemell juhtúrós puliszkával... |
Ez az étel az egyik nagy kedvencem, attól függetlenül, hogy a lecsónak nyáron van a szezonja, télen-nyáron készítem. Méghozzá sok juhtúróval, mert szerintem úgy a legfinomabb...
Hozzávalók:
a lecsós csirkéhez:
- 1 nagy vöröshagyma, finomra vágva
- 4 lecsópaprika, felkarikázva
- 4 paradicsom, gerezdekre vágva
- egy kisebb cukkini, felkockázva
- 4 csirkemellfilé
- 175 g füstölt szalonna
- só, frissen őrölt bors, pirospaprika
a juhtúrós puliszkához:
- 175 g füstölt szalonna
- 1 közepes vöröshagyma
- 0, 5 l víz
- 175 g kukoricadara
- 175 g juhtúró (vagy ízlés szerint több)
- tejföl
- só, egy csipet frissen őrölt bors
Elkészítése:
Egy kevés zsiradékon megpirítom a hagymát és a szalonnát. Hozzáadom a paprikát, néhány percig kevergetve sütöm. Mehet bele a hús, ezt fehéredésig sütöm, majd a cukkini és a paradicsom is. Pirospaprikával, sóval, borssal ízesítem. Egy kevés vízzel felöntve puhára párolom.
A kukoricadarát sós vízben puhára főzöm. A hagymát és a szalonnát lepirítom. Egy kisebb sütőtálat kivajazok, ebbe rétegzem a következőket: puliszka, juhtúró, szalonnás-hagymás keverék. A tetejére egy csipet borsot hintek, és megpöttyözöm tejföllel. Az egészet 180°C-os sütőbe összesütöm kb. 20-25 perc alatt. A lecsós csirkét juhtúrós puliszkával tálalom.
Isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése