Bazsalikomos paradicsomleves... |
... nem vagyok túl nagy paradicsomleves rajongó. Évente úgy kétszer jön rám a "paradicsomleves ehetnék", de akkor nagyon. :-D Eljött az egyik ilyen alkalom, úgyhogy bevettem magam a konyhába, és gyorsan el is készítettem. A sűrű, olaszos ízesítésű, nem édes, bazsalikomos változatra esküszöm. :-)
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma, felaprítva
- 1 nagy csokor bazsalikom. felaprítva
- 1 kg hámozott paradicsom, felkockázva
- egy csepp méz
- 1-2 ek. balzsamecet
- só, frissen őrölt fekete bors
a tálaláshoz:
- személyenként 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- füstölt, reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a felkockázott, hámozott paradicsomot, és a felaprított bazsalikomlevelek felét. Ízesítem sóval, borssal, mézzel és egy kevés balzsamecettel. Alacsony lángon addig főzöm, míg a paradicsomok teljesen megpuhulnak. Közben, ha szükséges, 1 dl vízzel hígítom. Le is lehet turmixolni, de én úgy szeretem, ha vannak benne nagyobb paradicsomdarabok is. Füstölt sajtos pirítóssal és friss bazsalikomlevelekkel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése