Fusili brokkolival, fokhagymával és chilivel... |
... azaz a mai villámgyors tésztavacsora.
Hozzávalók:
- 400 g teljes kiőrlésű fusili
- 1 fej brokkoli, megtisztítva, rózsáira szedve
- ízlés szerint szárított chili vagy friss chilipaprika
- néhány evőkanál olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
- frissen reszelt parmezán
- 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A tésztát és a brokkolit sós vízben roppanósra főzzük. A brokkolit félidőben tegyük a tésztához. Leszűrjük, tálba halmozzuk. Az olívaolajat összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szárított chilivel. Aki szereti, friss chilipaprikát is használhat. Ezt kimagozzuk, apóra vágjuk, úgy keverjük a fokhagymás olajhoz. A tésztára öntjük a keveréket, jól beleforgatjuk. Tányérokra halmozzuk, parmezánnal megszórjuk. Frissen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése