Csirkemell chilis, mézes őszibarackkal... |
... még mindig roston sült csirke, ma sós helyett édes, gyümölcsös körettel. Nagyon szeretem! Ez van, de ígérem egy ideig hanyagolom a témát, és más receptekkel kedveskedek nektek! :-D
Hozzávalók:
- 4 nagyobb csirkemellfilé
- 8 szem őszibarack
- 2 szál chili vagy ízlés szerint szárított chili
- 2 dkg tisztított vaj vagy kókuszolaj
- olívaolaj
- tengeri só, egy kevés frissen őrölt fekete bors
- csipet gyömbérpor
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- 2 ek. méz
a díszítéshez:
- mentalevélék, finomra aprítva
Elkészítése:
A csirkemelleket besózzuk. A barackokat cikkekre vágjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és ropogósra sütjük a csirkemelleket. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az őszibarackokat, ízesítjük szárított chilivel (vagy felkarikázott chilivel), gyömbérrel, mézzel, citromlével. Nagy lángon, kissé rázogatva, pár perc alatt megpirítjuk. A tűzről lehúzva ízesítjük gyömbérrel. A csirkemelleket felszeleteljük, a csípős barackkal tálaljuk, díszítésként finomra aprított mentát szúrunk rá.
Ihlet: Nők Lapja 2011. június 15.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése