Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 3., kedd

Csirkemell chilis, mézes őszibarackkal...

Csirkemell chilis, mézes őszibarackkal...


... még mindig roston sült csirke, ma sós helyett édes, gyümölcsös körettel. Nagyon szeretem! Ez van, de ígérem egy ideig hanyagolom a témát, és más receptekkel kedveskedek nektek! :-D


Hozzávalók:


  • 4 nagyobb csirkemellfilé
  • 8 szem őszibarack
  • 2 szál chili vagy ízlés szerint szárított chili
  • 2 dkg tisztított vaj vagy kókuszolaj
  • olívaolaj
  • tengeri só, egy kevés frissen őrölt fekete bors
  • csipet gyömbérpor
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • 2 ek. méz


a díszítéshez:


  • mentalevélék, finomra aprítva


Elkészítése:


A csirkemelleket besózzuk. A barackokat cikkekre vágjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, és ropogósra sütjük a csirkemelleket. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük az őszibarackokat, ízesítjük szárított chilivel (vagy felkarikázott chilivel), gyömbérrel, mézzel, citromlével. Nagy lángon, kissé rázogatva, pár perc alatt megpirítjuk. A tűzről lehúzva ízesítjük gyömbérrel. A csirkemelleket felszeleteljük, a csípős barackkal tálaljuk, díszítésként finomra aprított mentát szúrunk rá.


Ihlet: Nők Lapja 2011. június 15. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése