Babos, cukkinis árpagyöngy saláta... |
... megint nem estem túlzásokba a főzés terén, de valahogy ebben a melegben inkább a salátaféleségek, gyümölcsök csúsznak jobban. Aki kívánja nyugodtan grillezzen hozzá egy szép szelet csirkemellet...nem rontja el az összhatást, sőőőőt! :-D
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini, felkockázva
- 400 g vörösbab, puhára főzve
- 2 dl árpagyöngy (gersli)
- 4-4,5 dl zöldségalaplé
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 szál újhagyma
a dresszinghez:
- extra szűz olívaolaj
- 2-3 tk. dijoni mustár
- 1 ek. fehérbor ecet
- só, frissen őrölt bors
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
A gerslit a zöldségalaplében pergősre, puhára főzzük. A cukkini kockákat egy kevés olívaolajon arany színűre pirítjuk. A cukkinit, a gerslit, a babot egy nagyobb salátás tálba halmozzuk. Rácsipkedjük a bazsalikomot, a petrezselymet, rákarikázzuk az újhagymát (a zöld szárát is). A dresszing hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a salátába dolgozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése