Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 12., csütörtök

Zsályás csirkemellfodor sajtos, zöldfűszeres cukkinipürével...

Zsályás csirkemellfodor sajtos, zöldfűszeres cukkinipürével...



... rajongok a friss zöldfűszerekkel készült ételekért. Többféle is van a kertben - menta, kapor, zsálya, oregánó, kakukkfű, rozmaring, citromfű, tárkony, curry, petrezselyem, bazsalikom stb. - ha tehetem mindig ezeket használom. A legegyszerűbb alapanyagokkal is csodát tesz az aromájuk. A gondozásuk rendkívül egyszerű, nevelgethetjük őket az ablakpárkányban, vagy kiültethetjük őket balkonládába, esetleg a kertbe, így folyamatosan kéznél lesznek. Egy a lényeg: bátran használjon mindenki friss zöldfűszereket!  


Hozzávalók:


a zsályás csirkemellfodoroz:


  • 4 egész csirkemell
  • 1 csokor friss zsálya
  • néhány evőkanál olívaolaj
  • vaj a sütéshez
  • só, frissen őrölt bors
  • saslikpálca (kb. 12 db)

a sajtos cukkinipüréhez:


  • kb. 80 dkg cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 friss zsályalevélke
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • néhány szál friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 5 dkg reszelt sajt pl. parmezán (opcionális, aki eszik)


Elkészítése:


A cukkinipüréhez a hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. A zsályaleveleket és az apróra vágott fokhagymát is hozzáadva tovább pirítjuk. Mehet bele a felkockázott cukkini. Sózzuk, borsozzuk, nagyjából 10 perc alatt puhára pároljuk. Beletépkedjük a bazsalikomleveleket és a petrezselymet. Leturmixoljuk, a végén keverjük bele a reszelt sajtot.

A csirkemelleket - hosszában - vékonyra csíkozzuk, a saslikpálcára tűzzük. 1,5 cm-enként fél zsályalevelet szúrunk rá. Sózzuk, borsozzuk, olívaolaj- vaj keverékén minden oldalát pirosra sütjük. A cukkinipürével tálaljuk.


Ihelt: Nők Lapja Konyha 2012. március: Zsályás csirkemell zöldfűszeres cukkinipürével

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése