Cukkinis Pizza... |
... mint mindenben, a pizzafeltétek terén is az egyszerűség híve vagyok. Két kedvencem van: a Pizza Margherita és ez a cukkinis. A tészta ezúttal rendhagyó módon - Gragam liszttel és savóval - készült, mivel csak magamnak sütöttem, és IR-esesként, amennyire csak lehet igyekszem az étrendemből a fehér liszteket mellőzni. Vegetariánusok és az egészségükre odafigyelők biztosan kedvelni fogják!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 25 dkg Graham liszt
- 1 dl langyos savó
- 0,5-0,7 dl langyos víz
- 2,5 tk. szárított élesztő
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. méz
- 1 tk. só
a feltéthez:
- 1 közepes méretű zsenge, saláta cukkini
- 10-12 kisebb golyó bivalymozzarella
- 3 ek. tejföl
- só, frissen őrölt bors
- 1-2 ág friss rozmaring
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj a kenéshez
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból lágy, rugalmas tésztát dagasztok. Kelesztőtálban 1-1,5 órát kelesztem. Kör alakká nyújtom. Kiolajozott pizza formába simítom. A tetejét megkenem olívaolajjal, megböködöm villával. A cukkinit 1-2 mm-es szeletekre, a mozzarella golyókat félbe vágom. A tejfölt kikeverem a fokhagymával, a sóval és a borssal, majd a tészta tetejére simítom. Rárakosatom a cukkini szeleteket, a sajtdarabokat. Sózom, borsozom, a rozmaringleveleket rátépkedem. Hagyom még fél órát pihenni. 220°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütöm.
Ihlet: Macikonyha
De jo otlet! :-)
VálaszTörlés