Hozzávalók:
- 40 dkg kukoricadara
- 0,5 dl olíva olaj
- 1 egész tojás
- 450 g natúr joghurt
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 tk sütőpor
- 0,5 dl víz
- 2 ek tejföl + 1 tk olíva olaj
- kb. 4 ek sárgabarack lekvár
- 1 marék mandulapehely
- mazsola ízlés szerint (én 1 marékkal tettem bele)
- 4 nagyobb sárgabarack
- só
- 15 ek akácméz
Elkészítés:
- A barackokat kockára vágjuk, félretesszük.
- A száraz és a nedves hozzávalókat jól összekeverjük, 25 percet pihentetjük, hogy a kukoricadara jól szívja agába a nedvességet. Ezután belekeverjük a barack darabokat is.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe (30 x 40 cm) öntjük, a tejfölös olajjal meglocsoljuk, lekvárral megpöttyözzük, végül megszórjuk mandulapehellyel.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad a prószánk.
- Tálalhatjuk porcukorral megszórva, édesszájúak pedig 1 gobóc vaníliafagyi kíséretében ehetik.
Megjegyzés: Az alapötletet Szellem a fazékban szilvalekváros kukoricaprószája adta. Langyosan az igazi!!!
Még nagymamám készített nekem. Nagyon finom
VálaszTörlés:) Jó hogy eszembe juttattad! :)
VálaszTörlés