Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 5., csütörtök

Szilvás- kefires süti grillázzsal felturbózva





Hozzávalók:

  • 3 csésze liszt  (1 bögre = 250 ml)
  • 1 csésze grillázs 
  • 1 csésze olaj
  • 1 csésze akácméz
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 3 egész tojás
  • 1 nagy doboz kefír
  • csipet só
  • kb 0,5 kg szilva kockákra vágva
  • 1 tk fahéj a szilva beszórásához
  • 1 citrom reszelt héja, 0,5 citrom leve

Az elkészítése végtelenül egyszerű: a száraz hozzávalókat és a nedves hozzávalókat külön összekeverjük, azután egymással elegyítjük. A tepsit kivajazzuk (kb. 30x40 cm), beleöntjük a masszát, rászórjuk a fahéjjal megszórt szilvadarabokat, legvégül pedig szórunk még rá grillázsdarabokat. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb . 30 perc lehetett).




Langyosan és hidegen is nagyon finom, és ahogyan a grillázs ráolvad a szilvára....mennyei!!! Hedonisták vaníliafagyi kíséretében is tálalhatják!




Megjegyzés: Az eredeti receptet bodzablogtól kölcsönöztem. Szinte mindenfajta gyümivel elkészíthetőjük, fagyasztottból vagy akár frissből is! A fagyasztottat kiolvasztás után jól csepegtessük le, nehogy eláztassa a tésztánkat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése