Hozzávalók:
- 3 csésze liszt (1 bögre = 250 ml)
- 1 csésze grillázs
- 1 csésze olaj
- 1 csésze akácméz
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk fahéj
- 3 egész tojás
- 1 nagy doboz kefír
- csipet só
- kb 0,5 kg szilva kockákra vágva
- 1 tk fahéj a szilva beszórásához
- 1 citrom reszelt héja, 0,5 citrom leve
Az elkészítése végtelenül egyszerű: a száraz hozzávalókat és a nedves hozzávalókat külön összekeverjük, azután egymással elegyítjük. A tepsit kivajazzuk (kb. 30x40 cm), beleöntjük a masszát, rászórjuk a fahéjjal megszórt szilvadarabokat, legvégül pedig szórunk még rá grillázsdarabokat. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük (kb . 30 perc lehetett).
Langyosan és hidegen is nagyon finom, és ahogyan a grillázs ráolvad a szilvára....mennyei!!! Hedonisták vaníliafagyi kíséretében is tálalhatják!
Megjegyzés: Az eredeti receptet bodzablogtól kölcsönöztem. Szinte mindenfajta gyümivel elkészíthetőjük, fagyasztottból vagy akár frissből is! A fagyasztottat kiolvasztás után jól csepegtessük le, nehogy eláztassa a tésztánkat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése