Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt (eredetileg 15 dkg finomliszt)
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg méz (eredetileg15 dkg cukor)
- 15 dkg puha vaj v margarin
- 2 dl tej
- 1 citrom
- 1 tojás
- 3 tk sütőpor
- só
A díszítéshez: 1 citrom, 15 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
- Egy tálban összekeverjük a mákot a tejjel, és 10 percre félretesszük.
- Egy külön tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a reszelt citromhéjjal.
- Felverjük a tojást, majd kikeverjük a mézzel, margarinnal, citromlével. Hozzáadjuk a mákos tejet, végül egybedolgozzuk a lisztes egyveleggel.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a sütőpapírformákat pedig belehelyezzük a sütőformánkba.
- A tésztát a sütőformába töltjük, és 20-25 percig sütjük.
- A kész süteményeket 5-10 percig pihentetjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
Aki szeretne mázat is tehet a muffinok tetejére. Porcukorból, reszelt citromhéjból, a citromléből és a vaníliás cukorból fényes, sima cukormázat keverünk, majd egyenként bevonjuk vele a muffinok tetejét. Én nem tettem rá, mert így is elég édesnek találtam őket, mivel azonban az eredeti recept írja, így leírom, hátha valaki elkészíti.
Forrás: Korpádi Pérter-Patyi Árpád: Muffinok (Mákos muffin néven szerepel)
Megjegyzés: 12 db muffinom lett
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése