Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 18., szerda

Paradicsomos-babos saláta...






... mustáros csirkenyárssal.





Hozzávalók:


a húshoz:


  • 2 szelet csirkemell, felcsíkozva
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • ízlés szerin dijoni mustár


a salátához:


  • 1 nagy vöröshagyma, vékonyra felszeletelve
  • 2 doboz konzerv fehér bab, lecsepegtetve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 20 szem koktélparadicsom, félbevágva
  • 4 ek. kapribogyó



a dresszinghez:


  • 3 ek fehérborecet + 4 ek olíva olaj
  • só, frissen őrölt fekete bors


Elkészítése:


A húst felcsíkozom, szorosan a hústűre tűzöm. A nyársak minden oldalát jó alaposan bedörzsölöm mustárral és olajjal. Sózom, borsozom. Serpenyőben olajat hevítek, ebben sütöm aranybarnára a húsokat. Tálra szedem, majd alufóliával letakarva tálalásig melegen tartom őket.
 
A paradicsomokat félbe vágom. Az olajat egy serpenyőben megforrósítom, rádobom a szeletekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg meg nem puhulnak. Belekeverem a lecsöpögtetett, átöblített babot. Egy salátás tálba tetszem a felkockázott paradicsomot, a kapribogyót, összekeverem a babos egyveleggel, megöntözöm az alaposan összekevert dresszinggel. Végül megszórom petrezselyemmel.


Megjegyzés: A salátát érdemes fogyasztás előtt néhány órával elkészíteni, hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Mennyei lesz!



2 megjegyzés: