... mustáros csirkenyárssal.
Hozzávalók:
a húshoz:
- 2 szelet csirkemell, felcsíkozva
- olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
- ízlés szerin dijoni mustár
a salátához:
- 1 nagy vöröshagyma, vékonyra felszeletelve
- 2 doboz konzerv fehér bab, lecsepegtetve
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 20 szem koktélparadicsom, félbevágva
- 4 ek. kapribogyó
a dresszinghez:
- 3 ek fehérborecet + 4 ek olíva olaj
- só, frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
A húst felcsíkozom, szorosan a hústűre tűzöm. A nyársak minden oldalát jó alaposan bedörzsölöm mustárral és olajjal. Sózom, borsozom. Serpenyőben olajat hevítek, ebben sütöm aranybarnára a húsokat. Tálra szedem, majd alufóliával letakarva tálalásig melegen tartom őket.
A paradicsomokat félbe vágom. Az olajat egy serpenyőben megforrósítom, rádobom a szeletekre vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és addig párolom, amíg meg nem puhulnak. Belekeverem a lecsöpögtetett, átöblített babot. Egy salátás tálba tetszem a felkockázott paradicsomot, a kapribogyót, összekeverem a babos egyveleggel, megöntözöm az alaposan összekevert dresszinggel. Végül megszórom petrezselyemmel.
Megjegyzés: A salátát érdemes fogyasztás előtt néhány órával elkészíteni, hűtőben pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek. Mennyei lesz!
Nagyon guszta, el is készítem majd
VálaszTörlésBianka! Köszönöm a hozzászólásod, nagyon örültem neki! Mézigörl (Orsi)
VálaszTörlés