Hozzávalók:
- 500 g száraz csicseriborsó
- 6 nagyobb paradicsom
- 6 kisebb uborka (vagy 1 kígyóuborka)
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
Az öntethez:
- 8 ek olíva olaj
- 8 ek balzsamecet
- só
- őrölt fekete bors
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk oregano
- 2 tk kakukkfű
Elkészítése:
- A csicseriborsót átválogatjuk, legalább 12 órára beáztatjuk.
- Ezután egy nagyobb méretű lábosba öntjük az áztató vizével együtt. A két babérlevél és a 4 gerezd fokhagyma társaságában kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük.
- Közben a petrezselymet felaprítjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a pici ubikat pedig karikákra vágjuk.
- Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük.
- Ha megfőtt a csicseriborsó átöblítjük, és még melegen összekeverjük a paradicsommal, uborkával, megszórjuk a petrezselyemmel és megöntözzük az öntettel!
- Tálalás előtt pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól érjenek össze.
- Aki szereti piríthat hozzá baconszeleteket.
- Szezám-, vagy sokmagos kenyér/péksütemény illik hozzá!
Forrás: Az ötletet a Nők lapja 2008. márciusi számából vettem Lajos Maritól, de itt-ott átvariáltam a saját ízlésemre!
Megjegyzés: A receptet Ottisnak ajánlom sok-sok szeretettel!!! :)
Én még csak Falafelnek ettem, de nagyon guszta így is
VálaszTörlésHa gondolod, próbáld ki! Nagyon finom! :)
VálaszTörlés