Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 28., szombat

Túrógaluska hagymával


Hozzávalók:

4 személyre

  • 25 dkg tehéntúró (eredeti recept: 50 dkg)
  • 1 nagy fel vöröshagyma
  • 40 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tejföl (er.: 2 dl)
  • 0,5 dl száraz fehérbor (e: nem írja)
  • őrölt fekete bors (er.: ne írja)

Elkészítés:

  1. Nagyobb lábosban bő vizet forralunk. A túrót áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, sóval és kevés vízzel.
  2. A kapott galuskatésztát a szokott módon a sós forró vízbe szaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Leszűrjük és leöblítjük.
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. 
  4. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hagymákat aranysárgára pirítjuk benne. A pirítás felénél hozzáöntjük a fehérbort, és a hagymákat addig pároljuk, amíg a bor teljesen el nem párolog. (őrölt borssal ízesítettem)
  5. Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleteszünk 1 réteg galuskát, 1 réteg hagymát, a tetejére szórjuk a túró felét, a tejföl felét ráöntjük, majd újabb réteg következik: galuska, hagyma, túró, tejföl. A sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk. 

Megjegyzés: Vörösboros marhapörkölttel ettük! Valami fenséges! :) :)


Forrás: Kiskegyed Konyhája 2010. augusztus

    2 megjegyzés: