Hozzávalók:
4 személyre
- 25 dkg tehéntúró (eredeti recept: 50 dkg)
- 1 nagy fel vöröshagyma
- 40 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 1 dl olaj
- 1 dl tejföl (er.: 2 dl)
- 0,5 dl száraz fehérbor (e: nem írja)
- só
- őrölt fekete bors (er.: ne írja)
Elkészítés:
- Nagyobb lábosban bő vizet forralunk. A túrót áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, a tojásokkal, sóval és kevés vízzel.
- A kapott galuskatésztát a szokott módon a sós forró vízbe szaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Leszűrjük és leöblítjük.
- A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
- A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hagymákat aranysárgára pirítjuk benne. A pirítás felénél hozzáöntjük a fehérbort, és a hagymákat addig pároljuk, amíg a bor teljesen el nem párolog. (őrölt borssal ízesítettem)
- Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, majd beleteszünk 1 réteg galuskát, 1 réteg hagymát, a tetejére szórjuk a túró felét, a tejföl felét ráöntjük, majd újabb réteg következik: galuska, hagyma, túró, tejföl. A sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Vörösboros marhapörkölttel ettük! Valami fenséges! :) :)
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2010. augusztus
Isteni lehet
VálaszTörlésDe még mennyire! :) hihi
VálaszTörlés