Ennek a salátának az elkészítése nagyon könnyű, maximum a hagyma megpucolása és felaprítása igényel nagyobb erőfeszítést. Grillezéshez, egy könnyű ebédnek, vacsorának is kiváló! Hagymakedvelőknek - mint pl. nekem :) - ez a saláta tuti befutó! Nagyon-nagyon finom! (Na jó, ha hagymáról van szó, kicsit elfogult vagyok :) )
Hozzávalók:
- 2 vörösbab konzerv
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
Az öntethez:
- só, frissen őrölt fekete bors
- 4 ek fokhagymás olíva olaj
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1,5 nagy citrom leve
- A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
- A babot leszűrjük és vízzel leöblítjük.
- Egy salátástálba öntjük a hagymát, babot, petrezselymet.
- Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, sóval és borssal ízesítjük.
- Legvégül pedig a babos keveréket meglocsoljuk az öntettel.
- Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek!
Hű micsoda finomság
VálaszTörlésTényleg hasonlót készítettünk .-) Guszta a tied is!
VálaszTörlésFincsi lehet ez is, recepttáramba mentve!
VálaszTörlésBianka, Liza, Ottis! Köszönöm! :)
VálaszTörlés