Egyéb érdekességek...rólam

2010. augusztus 26., csütörtök

Vörösbab saláta


Ennek a salátának az elkészítése nagyon könnyű, maximum a hagyma megpucolása és felaprítása igényel nagyobb erőfeszítést. Grillezéshez, egy könnyű ebédnek, vacsorának is kiváló! Hagymakedvelőknek - mint pl. nekem :) - ez a saláta tuti befutó! Nagyon-nagyon finom! (Na jó, ha hagymáról van szó, kicsit elfogult vagyok :) )

Hozzávalók:
  • 2 vörösbab konzerv
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem

Az öntethez:
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 4 ek fokhagymás olíva olaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1,5 nagy citrom leve
Elkészítése:
  1. A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
  2. A babot leszűrjük és vízzel leöblítjük.
  3. Egy salátástálba öntjük a hagymát, babot, petrezselymet.
  4. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat, sóval és borssal ízesítjük.
  5. Legvégül pedig a babos keveréket meglocsoljuk az öntettel.
  6. Fogyasztás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek!

4 megjegyzés: