Egyéb érdekességek...rólam

2010. szeptember 3., péntek

Paradicsomsaláta mozzarellával és füstölt sonkával



Hozzávalók:
  • 8 közepes paradicsom
  • 1 nagyobb lilahagyma
  • 7 ek balzsamecet
  • 7 ek olíva olaj
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 8 szelet vékony füstölt sonka
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk méz
  • 1 tk oregano
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
    Elkészítése:

    1.  A sonkát csíkokra, a sajtot, a paradicsomot és a hagymát pedig kockákra vágjuk, majd az egészet egy salátástálba halmozzuk.
    2. Az öntethez összekeverjük a balzsamecetet, az olajat, a mézet, a fűszereket, és megöntözzük vele a salátánkat.
    3. Végül az egészet jól összeforgatjuk. 
    4. Tálalás előtt hűtőbe tesszük. Ehetjük csak úgy magában, vagy valamilyen frissen sütött péksütemény társaságában.

    2 megjegyzés: